Параграф22 Daily

§22 Новини

Кирил Добрев: И.Ф. от тефтерчето е разкъртила кметовете в Монтанско, били са на синджирка

Тефтерчето на Филип Златанов е истинско, защото 100% от записаното съвпада с решенията на комисията му, каза пред bTV депутатът от БСП Кирил Добрев, който донесе в студиото копие от изчезналите тефтери. Добрев посочи, че материалът е от прокуратурата. Какво пише вътре? Един си е оправил братовчеда за шеф на болница, И.Ф е разкъртила кметовете по Монтанско - всеки е бил на синджирката в продължение на години, Емил Димитров е побъркан в тефтера, тъй като е бил неудобен и неконтрулируем. Затова И.Ф. е Искра Фидосова, защото кметовете в Монтана го потвърдиха. Записаното в тефтера е истина, отсече Добрев.

Той призова водещия да започнат кампания за намирането на тефтера и връщането му в прокуратурата. Доказателството по делата срещу Златанов изчезна неотдавна от колата на вещото лице Стефан Бенчев. Тефтерът показва как се е използвала държавата за бухалка и как се разпределяха държавни средства, смята депутатът.  Ако иска, Михаил Миков може да стартира реформи в БСП, но аз не виждам желание у него да го прави. Това каза пред bTV депутатът от левицата Кирил Добрев. БСП е в менгеме, подпират ни оттук и оттам, ние трябва да намерим своето място в парламента, защото към момента се лутаме, посочи народният избраник.  Добрев увери, че в момента Сергей Станишев не дърпал конците в партията.

Над 1000 писма в подкрепа на казаното срещу вечната тричленка в БСП - Димитър Дъбов, Екатерина Николова и Евгени Узунов, получил Добрев за 4 дни, след като обяви, че в БСП има фараони. В предишно предаване по bTV той показа снимки от президиума на конгресите на БСП от 1998 година насам, където въпросните хора са неизменно на сцената. Добрев посочи, че получил и обиди и заплахи за вадене на папки срещу него. Какви папки? Аз съм бил само на 18 години, когато е приключено с ДС, няма как да съм в каквито и да е папки, посочи той. Нека се съберат там и да кажат кой е взимал по 40 хиляди лева на месец от КТБ, призова своите Добрев.

 "Аз ще остана в БСП, защото я нося в сърцето си", бе категоричен отново Добрев днес. "Нямам лична битка, имам битка за БСП. Затова съм силен, защото съм готов да платя всякаква политическа цена, за да променя тази партия и да я направя съвременна", каза Добрев.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във