Параграф22 Daily

§22 Новини

Кирил Петков: Ще дадем на европрокуратурата хората, които искат да разклатят кабинета

Няма недостиг на горива у нас, обяви Кирил Петков в коментар за актуалната ситуация в страната. Министър-председателят призова да не се създава паника по бензиностанциите и да има отпор на провокациите.„Хора, български граждани, слушайте какво казва правителството и не се поддавайте на провокации. Всички имат страх в момента заради войната. Българите не трябва да вярват на лъжите и хибридни атаки, имаме прекалено много гориво даже в момента“, заяви Петков.

Кирил Петков обяви още, че чрез Европейската прокуратура ще бъде раздадена справедливост за тези, които се опитват да свалят правителството. „От списъка с имена, които внесох в прокуратурата, има хора, които искат да разклатят кабинета. 20-ят ги пази в момента, другите 19, но за съжаление той няма директен контрол върху европейската прокуратура“, каза Петков.

Премиерът коментира и казуса с двамата руски дипломати, които бяха обявени за персона нон грата. „Всички чужди граждани, които работят срещу интересите на България, ще бъдат отзовани, както го направихме и вчера“, каза премиерът.

Петков уточни, че не става дума за руския народ, който наред с украинци и финландци се е жертвал за свободата на България.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във