Параграф22 Daily

§22 Новини

Китайска студентка съди "Дисни" за двойни стандарти

Китайска студентка съди американския гигант "Дисни" заради двойни стандарти, защото компанията забранява на посетителите в своите азиатски тематични паркове да си носят храна. Законовите действия, които предизвикаха широка подкрепа в социалните медии, се появяват, когато Китай и САЩ продължават да противопоставянето си в търговията и се увеличава напрежението между двете най-големи икономики в света, коментира БГНЕС.

Дисни паркове в САЩ и Париж позволяват на гостите да внасят хранителни стоки отвън. Тези в Токио, Хонконг и Шанхай - не. Съдебният процес е срещу шанхайския Дисниленд, струващ 5,5 млрд.долара и отворен през 2016 г.

Студентката Уан казва, че нейните „права са нарушени“, след като ѝ е било забранено да внася собствена храна, принуждавайки я да купува храни „със завишени цени“ вътре в парка.

Правното предизвикателство намери широко отразяване в китайската социална мрежа Уейбо, подобна на Туитър, като хештагът на китайски език „Disney е съдена за забрана за носене на собствена храна и напитки“ привлича повече от 600 милиона гледания и десетки хиляди коментари.

От Дисни казаха пред държавната телевизия CCTV, че правилата са "съобразени с повечето от тематичните паркове в Китай и с другите дестинации на Дисни в Азия".

Facebook logo
Бъдете с нас и във