Параграф22 Daily

§22 Новини

Кметът на Калояново пропусна поисканият от него нов процес

Внезапно заболяване на ищеца отложи делото в пловдивския Апелативен съд, с което кметът на Калояново Георги Георгиев настоява за въозбновяване на производството срещу него, по което бе осъден условно за шофиране под влияние на наркотик. Това се случи на 10 ноември миналата година, а само два дни по-късно Георги Георгиев сключи споразумение с прокуратурата и Районният съд му наложи  присъда от 3 години условно, 400 лв. глоба и отнемане на книжката за година и половина.

Днес Апелативния съд  трябваше да разгледа искането на кмета за нов процес, тъй като той твърди, че на предишния е станал жертва на манипулация и целенасочена провокация. Адвокат Георги Сидеров, който консултира кмета на Калояново, но не му е официално регистриран като защитник, обясни, че това искане е юридически допустимо в определени ситуации: "Ако съдът намери, че са налице основанията, които са посочени в молбата по чл. 419, е възможно  да се отмени определението, с което е одобрено споразумението и да се възобнови наказателната процедура срещу Георгиев", сочи БНР.

Георги Георгиев предприема тази стъпка, понеже след споразумението и условната присъда, тъй като тя е таказателна, той трябва да напусне поста кмет на Калояново.

Днешното му заболяване отложи гледането на неговата молба за 15 февруари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във