Параграф22 Daily

§22 Новини

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов се поболя и не получи обвинителен акт досега

Окръжна прокуратура - Пловдив на 2 пъти не успя да предяви обвинение за умишлена безстопанственост на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, съобщава Радио-Пловдив. Причината да не бъде връчен обвинителният акт е, че и на 2-те дати - 30 юли и на 4 август, когато прокуратурата е трябвало да предяви обвинение на кмета,  Емил Кабаиванов е постъпвал спешно в болница. Следващото призоваване на Кабаиванов е на 12 август, за това са уведомени както той, така и защитникът му, съобщават от Апелативна прокуратура – Пловдив.

Обвинението срещу него е за безстопанственост в периода април 2013 г. до април 2014 г., през което време кметът е нанесъл щети в размер на близо 23 хиляди лева.

Според разследването се касае за извършени финансови разплащания към трима души по Водния проект на Карлово, финансиран по Оперативна програма „Околна среда”.  Установено е, че трите лица, които са били в близки отношения с кмета,  никога не са посещавали работното си място и не са извършвали дейности, свързани с парите, които са получавали. Те са били назначени на работа в община Карлово.

Разследването по Водния проект на Карлово се водеше от ДАНС и по него бе арестуван 63-годишният Милко Стрехин, сътрудник на депутата на СДС Никола Хаджийски. Кабаиванов се разследва от прокуратурата и за злоупотреба с власт при учредяването през 2007 година на смесеното дружество с бизнесмена Христо Ковачки "Баня Голф енд Спа ризорт".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във