Параграф22 Daily

§22 Новини

Кметът на Лесидрен: Гонките са традиция, да сменят мозъците на полицаите!

28-годишни младежи са прегазили трите момичета край Лесидрен. Ти карали БМВ и „Ауди” и са тръгнали да се надбягват точно когато момичетата се връщали от мястото, на което през лятото се събират доста деца - Съевата чешма. Част от тях вървели от лявата страна на пътя, а трите пострадали – от дясната. Това разказа кметът на Лесидрен Вътьо Иванов пред БНТ.

16-годишната девойка от Троян е загинала от удара на колата "Ауди". Едно от момичетата е в изключително тежко състояние в болницата в Ловеч, съобщи д-р Донка Минкова. Другото момиче е под лекарско наблюдение. Д-р Минкова заяви още, че поддържат непрекъсната връзка с здравното министерство, за да може, ако се наложи, момичето в тежко състояние да бъде транспортирано в друга болница.

Според кмета Иванов гонките край Лесидрен и околността са обичайно събитие, но от месец и половина са зачестили. Той дори повикал полицаи от Угърчин, за да вземат мерки, но никой от местните хора не пожелал да свидетелства за подвизите на джигитите. Затова полицаите написали само протокол. „На тях трябва да им сменят мозъците, а не протоколи да им пишат”, ядосва се кметът.

От репортажа на БНТ стана ясно, че в Ловешка област гонките са традиция, но никой не взема никакви мерки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във