Параграф22 Daily

§22 Новини

Кметът на Пазарджик остава без книжка за две години

Заради отказ да бъде проверен за употреба на алкохол кметът на Пазарджик е с отнето свидетелство за правоуправление. От пресцентъра на МВР в Пазарджик потвърдиха наложената санкция.

Малко преди полунощ в петък Тодор Попов е спрян от пътни полицаи в рамките на засилените проверки на екипи на Главна дирекция „Национална полиция“. Проверявайки документите на Попов, служителите на реда се усъмнили, че той може да е употребил алкохол. Пазарджишкият кмет обаче не се съгласил да бъде тестван с дрегер, сочи БНР.

Съгласно закона, пътните полицаи приложили административна санкция и отнели книжката на нарушителя за срок от две години. Допълнително той ще трябва да плати и глоба от 2000 лева.

Официалното МВР уточни:

При оказване на методическа помощ и контрол по направлението СДВР, ОДМВР-София и ОДМВР-Пазарджик от служители на ГДНП, към 23,30 часа на 29 октомври, на територията на област Пазарджик, е спрян лек автомобил и в хода на проверката на документите възникнало съмнение, че водачът е употребил алкохол. Той отказал да бъде тестван с техническо средство, за което е взето отношение по административен ред, в изпълнение на разпоредбите на чл. 174, ал. 3 от Закона за движението по пътищата. Водачът е установен като кмет на община на територията на област Пазарджик.

Специализираната полицейска операция ще продължи до 2 ноември, като паралелно с нея е предвидено екипи от ГДНП да осъществяват контролни дейности по изпълнението на основните задачи от полицейските наряди.

Facebook logo
Бъдете с нас и във