Параграф22 Daily

§22 Новини

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев праща одита за управлението на Рейзи в прокуратурата

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев ще внесе вътрешния одит за управлението на предшественика си Панайот Рейзи в прокуратурата. Това стана ясно на последното заседание на ОбС, което се проведе в условия на извънредно положение – със засилени мерки за сигурност, маски, дезинфектанти и достатъчно разстояние на съветниците един от друг.

Една от най-горещите точки в дневния ред бе точно Анализът за управлението на недвижимата общинска собственост в периода 2009-2019 година. Докладът съдържа фрапиращи констатации за продажба на земя на много ниски цени, безбожно скъпи ремонти, както и концесии за жълти стотинки.

Екскметът Панайот Рейзи, който в момента е общински съветник от СДС уведоми присъстващите, че нищо не е правил, без да се съобрази със законите. Той категорично не прие констатациите в доклада. Според Рейзи докладната в този вид обиждала общинските съветници от предходните мандати.

Тихомир Янакиев се закани, че одитът ще бъде допълнен и предаден на компетентните органи. На сесията клетва положи Милена Желева от БСП, която заема мястото на настоящия заместник кмет Тодор Дамянов.

На гласуване бяха подложени 4 докладни записки от кмета Тихомир Янакиев относно разполагане и поставяне на временни преместваеми обекти за търговски и други обслужващи дейности, рекламни, информационни и монументално-декоративни елементи за Созопол и всички населени места в общината. След разяснения на схемите и визията на града от главния архитект Радост Георгиева, докладните бяха приети с пълно мнозинство.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във