Параграф22 Daily

§22 Новини

Коце Маца се върна изненадващо в Петрич

Вчера около обяд бизнесменът Костадин Хаджииванов - Коце Маца беше в Петрич, това съобщиха за Struma.com петричани. Бизнесменът е забелязан в района на петричката болница да придружава баща си Страхил до болничното заведение. Мацата обаче не е влязъл с него, а предпочел да остане в колата си на паркинга. Говори се, че баща му Страхил има заболяване, което изисква специални грижи и сериозно медицинско обслужване, заради което и Коце Маца се прибрал в Петрич вчера. Бившият шеф на ФК „Беласица„, който стопанисва в момента част от кооперативния пазар в горния му край, живее постоянно в Солун.

Преди месец стана ясно, че петричанинът не е издирван от Интерпол, така както се говореше и се съчиниха хиляди легенди около него. Това се изясни, след като Коце Маца съвсем спокойно отишъл в консулството на България в Солун, за да подмени разрешителното си за носене на оръжие. Тогава от Гърция се свързаха с полицията в Петрич, за да поискат справка за оръжието на лицето. Никой от посолството ни не го задържа, което е задължително, ако има заповед за арест или е издирван.

Срещу Коце Маца навремето бе повдигнато обвинение за пране на пари, за участие в черно тото и организиране на канал за контрабандни цигари за Германия. По този повод той бе обявен за издирване от Интерпол, но явно се е явил, дал е показания и е отпаднал от издирване.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във