Параграф22 Daily

§22 Новини

Когато има нестабилност, обирите и грабежите зачестяват

В държави, в които има икономическа и политическа нестабилност, престъпленията като обири и грабежи на банки зачестяват. В момента българският народ е икономически нестабилен. Това заяви в сутрешния блок на NOVA криминалният експерт Иван Савов. "Тези обири и грабежи в последно време са аматьорска работа. Това са престъпления, които не са били замислени или подготвени сериозно. Просто се е засилило чувството за безнаказаност сред хората'', обясни още той.

По отношение на двамата полицейски началници, отмъкнали печеливш тото фиш от възрастна жена, Савов призна, че е изненадан от цялата тази ситуация и заяви, че се е познавал лично с единия от заподозрените. "Изненадан съм от обстоятелството, защото няма логична причина да го направи от някакви подбуди като липса на средства. Но хората явно се променят'', сподели експертът.

"Тестовете за лоялност и психологическите тестове са приложими, ако се създаде адекватна система за тяхното ползване. В момента тази система дава много възможности на недобросъвестно използване на нейните лостове. В конкретния случай говорим за началници, за хора с добро заплащане в системата'', допълни той.

"Недобросъвестността е най-големият бич за системата в МВР. Трябва да има моралност. За щастие все още има хора, които не желаят да бъдат асоциирани с термина ''мръсни ченгета'', завърши криминалистът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във