Параграф22 Daily

§22 Новини

Кой е Емил Радев, сочен за наследник на Сотир Цацаров?

Роден е на 26 март 1971 г. във Варна. Женен с едно дете. Народен представител от ГЕРБ в 41-то и 42-то Народно събрание на Република България.

Възпитаник на I езикова гимназия - Варна, владее немски, руски и английски език. Юридическото образование получава в Икономическия университет във Варна с магистратура по Публична и териториална администрация във Варненския свободен университет. Докторант по Гражданско и семейно право към Нов български университет.

От 1999 г. е адвокат към Адвокатска колегия – Варна. Специалист в сферата на търговското, финансовото, административното, международно-частното и гражданското право.

С политика се занимава от 2007 г., когато е избран в Общинския съвет на Варна от листата на ГЕРБ. Председател на правната комисия и групата съветници на своята партия. През 2009 г. е избран за депутат в 41-то Народно събрание от ГЕРБ във Варна, а през 2013 г. и в 42-то Народно събрание. Участва в комисиите по правни въпроси, контрол на европейските фондове, борба с корупцията, и конфликт на интереси и парламентарна етика.

Член на временна анкетна комисия към 41-то Народно събрание за изясняване на изнесените в медийното пространство факти и обстоятелства относно лобисткия скандал, свързан с управлението на тройната коалиция и предоставените 1,5 млн. евро на австрийския лобист Петер Хохегер.

Вносител на редица законопроекти в защита на неплатежоспособните българи, затруднени да плащат задълженията си. Води парламентарни битки, за да се сложи край на т. нар. „вечен длъжник”. Вносител на мерки срещу имотната мафия, както и на предложения, които регламентират работата на частните съдебни изпълнители и ограничения върху банковите запори.

Радетел за създаване на зоополиция в България.

Евродепутат от 2014. Избран от листата на ГЕРБ и член на Европейската народна партия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във