Параграф22 Daily

§22 Новини

Кои са най-смъртоносните коли на пътя?

Смъртните случаи при катастрофи на автомобили се случват почти два пъти по-често в компактни автомобили и спортни автомобили в сравнение със средните стойности за всички МПС, сочи последното проучване на сайта iseecar.

Iseecars анализира данните за смъртността на автомобилите, произведени в периода 2013-2017 г.. Данните са от Американската система за отчитане на фатални случаи (FARS) и обхващат повече от 25 милиона автомобили.Резултатите от анализа на тези данни разкрива превозните средства, които най-често са участвали в катастрофи с фатален изход. Изследването установи, че има 14 модела, с които вероятността от фатален край при катастрофа е най-малко два пъти по-голяма от средностатистическата стойност, която е 2.6 за всички МПС, обхванати в проучването.

Ето и кои са те:

Малките и спортните автомобили имат по шест представителя в тази негативна таблица. „Въпреки скорошния напредък в технологиите за безопасност, нашите данни показват, че малките превозни средства все още не са толкова безопасни, колкото по-големите превозни средства, когато участват в сериозни катастрофи. Компактните автомобили имат фатален инцидент почти двойно повече от общата средна стойност“, заяви изпълнителният директор на iSeeCars Фонг Ли (Phong Ly). „Спортните автомобили са сегментът на превозните средства с най-висок процент на катастрофи с фатален изход - 4,6. Те са създадени да поставят приоритет на скоростта и ускорението, така че може би не е изненада, че техните катастрофи водят до по-голям брой жертви".

Facebook logo
Бъдете с нас и във