Параграф22 Weekly

§22 Новини

„Кокаиновите крале” свързани с дрогата, задържана във Франция

Има основателни подозрения, че лицата - замесени в "Кокаинови крале", са свързани с този кокаин, който беше задържан във Франция. Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, който допълни, че не може засега да отговори със сигурност дали Брендо е свързан с Орлин Алексиев.


"Изключително подробен сигнал, който е постъпил в България, съдържаше проверими данни за лица, данни за обстоятелства, които касаят именно този опит за трафик на кокаин. На основата на този сигнал бяха извършени първоначални проверки, след което влязохме във връзка с партньорите ни във Франция и на основата на сътрудничеството стана възможно да се извърши тази реализация, в резултат на която беше задържан почти 1400 кг кокаин", каза той във връзка с изслушването по повод проведената на 21 февруари полицейска операция, при която във Франция бяха задържани 1400 кг. кокаин.


На въпрос дали участници от българския отбор в рали "Дакар" имат общо със случая, Йовчев каза: "Водят се досъдебни производства. Не бива да се споделя тази информация. Не само че се води досъдебно производство, не само че е класифицирана информация. Към момента това е оперативна информация, а не категорични доказателства за каквото и да било".

Facebook logo
Бъдете с нас и във