Параграф22 Daily

§22 Новини

Кола на дипломат мина на червен светофар, удари абитуриенти в София

Лимузина „Ауди“ А8 с дипломатически номера минала на червен светофар, помля джип „Ауди“ SQ5 с абитуриенти в нощна София Тежката катастрофа се случи около 23:00 часа на кръстовището на бул. „Черни връх“ и бул. „Никола Вапцаров“.

Според разкази на очевидци, в аудито с дипломатически номера също са се возили абитуриенти. „Сякаш имаха състезание, защото няколко луксозни автомобила се гонеха из булеварда. После чухме удар – аудито изпревари останалите коли по трамвайните релси, мина на червено и удари челно джипа с абитуриентите“, коментира пред Lupa.bg очевидец на катастрофата.

При сблъсъка е пострадало младо момиче, което е откарано в болница без опасност за живота. За щастие няма жертви в катастрофата, макар щетите и по двата автомобила да са сериозни. На мястото на инцидента са пристигнали 4 патрулки и автомобил на „Военна полиция“. Проверка на Lupa.bg по регистрационния номер установи, че дипломатическото „Ауди“, предизвикало транспортното меле, е на посолството на Румъния.

Минути след катастрофата на произшествието пристигна второ дипломатическо „Ауди“ А8. Според очевидци, син на дипломат се е возил в аудито, минало на червен светофар и причинило сблъсъка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във