Параграф22 Daily

§22 Новини

Командировани полицаи обикалят Южното Черноморие

Близо 140 полицаи от вътрешността на страната са командировани това лято по Южното Черноморие. Разпределени са предимно в морските общини. При необходимост имаме готовност да подсилим районните управления, които са по крайбрежието. Това каза директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Той уточни, че няма завишение на престъпленията в региона в сравнение с 2020 и 2021 година.

,,Това лято има командировани служители от Чехия и двама от Румъния'', допълни Калоянов. Днес той участва в Бургас в церемония по отбелязване на 143 години от създаването на Министерство на вътрешните работи и професионалния празник на служителите от МВР.

По време на церемонията за постигнати резултати и професионализъм с почетни знаци втора степен бяха отличени Николай Ангелов, началник сектор "Престъпления, свързани с наркотични вещества и детска престъпност" към "Криминална полиция" и началникът на "Охранителна полиция" комисар Неделчо Рачев. Цветелина Рандева, говорител на полицията в Бургас, бе наградена с грамота .

Facebook logo
Бъдете с нас и във