Параграф22 Daily

§22 Новини

Комисия иска разпит на свидетели по цял свят срещу Галеви

Делото за конфискация на имуществото на Пламен Галев, Ангел Христов и техните съпруги може да се проточи не по-малко от 3 години, защото Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество е поискала разпит на свидетели на Вирджинските острови, Кипър и на още много места. Това заяви процесуалният защитник на Пламен Галев - адвокат Анани Константинов, след като днешното заседание на Кюстендилския окръжен съд по делото, образувано по искане на комисията, бе отложено, предаде БТА.


Причина за отлагането стана краткият срок, даден от съда на новия процесуален защитник по делото, представляващ съпругата на Ангел Христов - Радмила Христова. Адвокат Николай Николов беше назначен на мястото на починалия по-рано представител на Христова. За съжаление, ако съдът приеме тези искания за разпити, комисията трябва да ни осигури достъп за участие в тези заседания, т.е. да ни осигури разноските, което значи, че държавата ще бъде натоварена с хиляди левове за събиране на безполезни доказателства, посочи Константинов.


По думите му комисията не е уточнила и точния размер на имотите, за които иска конфискация, тъй като по предишното наказателно дело има решение за конфискация на една трета от имуществото на Галеви.


Искът за отнемане на незаконно имущество е на стойност над 4 млн.лв. В него влизат 9 луксозни леки автомобила, някои от които бронирани и изработени по поръчка, дялове от действащи фирми, в 11 от които е съдружник Пламен Галев, а в 12 - Ангел Христов. На конфискация подлежат и недвижими имоти в село Ресилово, община Сапарева баня, както и сума над 800 000 лв. по банкови сметки.


Пламен Галев и Ангел Христов пък все още са в неизвестност, след като бяха обявени за издирване през май м.г., след като получиха окончателни присъди по дело за организиране и участие в престъпна група, изнудване и рекет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във