Параграф22 Daily

§22 Новини

Комисията по ревизия изслушва седем институции за скандала „Илчовски“

Комисията по ревизия ще изслуша днес седем институции относно действията, предприети от тях, по свидетелствата на земеделския производител Светослав Илчовски. Пред депутати 45-ото Народно събрание той изнесе твърдения за корупционни практики, като намеси и името на бившия премиер Бойко Борисов. От прокуратурата започнаха проверка.

За изслушване са поканени министърът на земеделието, финансовият министър, министърът на правосъдието и вътрешният министър. Покани са изпратени и до ръководствата на Комисията по финансов надзор, Националната агенция по приходите, и ДАНС.

Сигнал за нарушения в държавното дружество „Бул Био“ е залегнал като втора точка в дневния ред на депутатите в комисията. По казуса са извикани земеделският министър и ръководството на Изпълнителната агенция по лекарствата. Като трета точка ще бъде разгледан сигнал за доставки на храна за УМБАЛ „Света Марина“ - Варна и репресивни действия от страна на ОДБХ – Варна. По сигнала са извикани представители на Министерството на здравеопазването, БАБХ и УМБАЛ „Св. Марина“ в гр. Варна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във