Параграф22 Daily

§22 Новини

Концесионер с изтекъл договор, стопанисва плажа "Крапец- север" в нарушение на закона

Министерството на туризма е направило проверка на морски плаж „Крапец-север“, след което е сезирано Министерството на вътрешните работи за масово нарушаване на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Десетки автомобили са паркирали върху дюни и останалата част на плажа, както и в района, което е административно нарушение според закона за черноморското крайбрежие.

Плажът е обявен за неохраняем със заповед на министъра на туризма от 17 юни 2020 г. Договорът за наем от концесионера на плажа е изтекъл на 14 май 2020 г. Дружеството обаче продължава да стопанисва морския плаж, без да има каквото и да е правно основание за това. Наемателят на плажа е отказал да подпише протокол за предаването му и да преустанови всякакви дейности и услуги. Към момента той продължава да ползва преместваеми обекти и предлага плажни принадлежности, от които събира приходи.

Министерството на туризма е сезирало съда и прокуратурата за самоуправство. Ведомството междувременно обяви търг за нов наемател, по който има спечелил кандидат. Старият наемател обжалва процедурата и заповедта. По казуса се чака решение на съда от първа инстанция.

Министерството информира за случая и областния управител на Добрич за предприемане на действия по компетентност по изземане на плажа, който е изключителна държавна собственост.

Facebook logo
Бъдете с нас и във