Параграф22 Weekly

§22 Новини

Конфискуват алкохол по морето и валута по границата

2 201 литра нелегален алкохол задържаха в курортния комплекс Златни пясъци служители на отдел Митническо разузнаване и разследване при Митница Варна и на Икономическа полиция.nbsp; Алкохолът е намерен при проверка на частен дом в околностите на Златни Пясъци.nbsp; В гараж към имота проверяващите открили 527 броя търговски опаковки, фабрично запечатани и с обявено върху опаковката съдържание на Шардоне, Каберне и други видове вина.


В действителност се оказало, че течността в тях е алкохол от различни видове с приблизително алкохолно съдържание около 40 %. Иззети са 101 туби с вместимост от 5 литра, съдържащи алкохол с алкохолно съдържание приблизително 38 % vol; 183 бутилки уиски Джони Уокър с вместимост 0, 7 л., облепени с фалшиви акцизни бандероли.


В същото време русенските митничари пък откриха близо 100 000 евро и над 70 000 долара при проверка на Дунав мост. Влизащ в страната пътнически автобус с румънска регистрация бил селектиран за проверка на ГКПП bdquo;Дунав мост. Преди проверката на всички пътници и на тримата шофьори на автобуса били връчени лични валутни декларации за деклариране на наличните парични средства или благородни метали. При последвалата претърсване на автобуса в помещението за отдих на шофьорите под тапицерията на куфар са открити пачки с валути - общо 98 600 евро и 70 400 щатски долара. Единият от шофьорите - турски гражданин, е признал, че валутата е негова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във