Параграф22 Daily

§22 Новини

Константин Симеонов: МВР подложи динена кора на прокуратурата, а тя стъпи на нея

"Директивите са две. Чрез тях са очертани правомощията на Европрокуратурата. Там пише, че се гледат престъпления срещу финансовите интереси на ЕС - измами, корупция и трансгранични измами с ДДС и корупция, което идеално съвпада със сигнала на Божков, където има явни сигнали за корупция", това заяви юристът Константин Симеонов пред "ЕвроДикоФ" по повод за това как е разпитан бившият хазартен бос от Европрокуратурата.

"По едно дело той не може да бъде и обвинен и обвиняем. Той няма обвинение, доколкото знам по неговото дело, че е дал 60 млн. лв на Горанов или Арнаудова. Той има обвинение, че не е платил 559 млн. лв. на държавата, но не виждам в сигнала да присъства тогавашния министър на финансите...", иронично заяви Симеонов.

"Аз не смятам, че МВР са сгрешили с направеното. Те подложиха динена кора на Прокуратурата и те стъпиха на нея. Разследващите полицаи в МВР са сред разследващите органи спрямо НПК", категоричен беше юристът.

Той направи паралел между случилото се с Цветан Василев и Васил Божков и заяви, че случаите си приличат по начина, по който е оказан натиск върху двамата. Грешката на МВР е, че след ареста на Горанов и Борисов те не са разпитани, категоричен беше юристът. "Докато главният прокурор се казва Иван Гешев няма да се случи нищо. Прокуратурата е много качествен чадър върху бившите управляващи и го казвам като професионалист", каза Симеонов.

Той даде пример с АМ "Хемус", където според него "са крадени пари нагло, с чували".

Facebook logo
Бъдете с нас и във