Параграф22 Daily

§22 Новини

Контрабанда смартфони за 97 000 лв откриха на Капитан Андреево

Два нови опита за контрабанда на мобилни телефони предотвратиха митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“.  През месец февруари при две проверки на леки автомобили, излизащи от страната към Турция са открити 277 контрабандни смартфона.

При единия от случаите, на 10.02.2021 г., лек автомобил „Audi“ с хасковска регистрация пристига на пункта на път от България за Турция. Шофьорът и неговата спътница заявили, че не пренасят лични вещи, стоки и валутни ценности. Превозното средство е селектирано за щателна проверка. След сканиране с рентгенова апаратура и физически контрол митническите служители откриват около двигателя на колата 145 мобилни телефони от известна марка.

При втория случай телефоните са открити при проверка на излизащ от страната на  19.02.2021 г. лек автомобил марка „Volkswagen Sharan“ със сливенска регистрация. В автомобила пътували шофьорът и четиримата му спътници - една жена и трима мъже, всички български граждани. При извършения личен преглед на дамата се установява, че тя е укрила в дамската си чанта, в джобовете на дрехите и по тялото 132 смарт-телефона.

Откритите общо 277 мобилни телефона с пазарна стойност близо 97 000  лева са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

Facebook logo
Бъдете с нас и във