Параграф22 Daily

§22 Новини

Контрабандни цигари, укрити в каравана, откриха на Капитан Андреево

Митническите служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха над 90 000 къса контрабандни цигари в специално изграден тайник в каравана.

Нa Капитан Андреево пристигнал джип "Land Rover" с чужда регистрация с прикачена към него каравана. Водачът, британски гражданин, пътувал със семейството си от Турция за Великобритания. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При първоначалния оглед митническите служители констатирали, че в задния край на караваната е изградена допълнителна стена, което се потвърждава и при последвалия рентгенов контрол. След демонтаж на част от стената в специално изградения тайник, облепен с алуминиево фолио, са открити 3416 кутии (68 320 къса) цигари с марката Marlboro и 1088 кутии (21 760 къса) цигари с марката Parliament. Откритите тютюневи изделия са без български акцизен бандерол и са иззети.

На водача са съставени два акта – единият за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи, другият - за наличието на тайник.

Facebook logo
Бъдете с нас и във