Параграф22 Daily

§22 Новини

Контрабандни емблеми на автомобили откриха митнически служители на Капитан Андреево

Митническите служители на Териториална дирекция Южна морска задържаха контрабандни емблеми на различни марки автомобили. Камионът с чужда регистрация  влиза в страната от Турция.

На българския митнически пункт шофьорът, обявил, че не пренася друго за деклариране, освен стоката, за която е представил нужните документи. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която се установява, че в товарното помещение сред декларираната стока,  са укрити кашони пълни с 10 070 релефни емблеми за капаци за джанти на автомобилни гуми. Емблемите са с логото на 21 различни търговски марки, по-голяма част от които  на „,Рено“,„Ауди”,  „Фолксваген”, „Опел”, „Форд”,  „Шкода”, „Тойота”, „Киа”, „Ситроен“.

Контрабандната стока е задържана. По случая е съставен акт срещу шофьора, украински гражданин, за опит да бъдат превозени стоки без знанието и разрешението на митническите органи.

За случая ще бъдат сезирани и правопритежателите на съответните търговски марки за изясняване дали се касае за оригинални или фалшифицирани автомобилни аксесоари.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във