Параграф22 Daily

§22 Новини

Контрабандни тютюн за наргиле и сексуални стимуланти задържаха на Капитан Андреево

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“  и Териториална дирекция Южна морска откриха  115 кг контрабандeн тютюн за наргиле и 116 опаковки сексуални стимуланти, при проверка на товарен автомобил на МП Капитан Андреево.

На 28.09.2020 г., около 13 часа, на пункта пристига камион с чужда регистрация, пътуващ от Турция през България за Белгия. Пред митническите служители шофьорът представя редовни документи за превозваната групажна стока, по-голяма част от която мебели и текстил. По метода „анализ на риска“ митническите служители селектират камиона за щателна проверка, включително с рентгенова апаратура. При проверката се установява, че между декларираната стока в товарното помещение има кашони, пълни със общо 115 кг тютюн за наргиле в опаковки по един килограм с марката „Adalya“,  без акцизен бандерол. В хода на проверката, в товарното помещение  са открити и 116 опаковки  лекарствени продукти  в разфасовки от 0.235 и  0.240 грама с надписи Beyaz macun, Libido, Natyror Herbal, Erkexin  - видове сексуални стимуланти. Недекларираните стоки са задържани. Тютюнът за наргиле е с пазарна стойност  близо 40 000  лева, а стойността на дължимия акциз е 17 480 лева.

На шофьора на камиона е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във