Параграф22 Daily

§22 Новини

Костадин Костадинов: Заповедите на министъра на здравеопазването са нищожни

„Обжалваме заповедите на министъра на здравеопазването са нищожни, защото те са издадени с дата 13 май, а законът, на базата на който са издадени те, влиза в сила от 14 май“. Това подчерта пред БНР Костадин Костадинов от извънпарламентарната партия „Възраждане“, която настоява за оставка на правителството заради несправяне със ситуацията с коронавируса и организира протестен митинг.

Според него „в страната не е налице ситуация, каквато се опитват да ни кажат, че има“: „Задължително е да сме внимателни и бдителни, защото има заплаха от този вирус, който не е безобиден, но не трябва за още един месец българското общество да е „арестувано“.

В предаването „Хоризонт за вас“ Костадинов допълни: „Мерките не са основателни и ефективни, това ни казват всички експерти, с които сме се консултирали“.

Заявката е за безсрочен протест и диалог с властта.„Ние сме народ, а не робско племе. Искаме диалог. Дебат по отношение на т.нар. извънредни мерки. Имаме стотици хиляди безработни, предприемачи пред фалит, правителството не предлага мерки като компенсации“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във