Параграф22 Daily

§22 Новини

Ковачки съди зам.-председателя на БСП за обида и клевета

Енергийният бизнесмен Христо Ковачки дава на съд зам.-председателя на БСП Кирил Добрев за "неверни и позорни твърдения" по негов адрес. Ковачки определя твърденията на Добрев като "клеветнически и обидни", които са довели до психически и физически неудобства. Искът на бизнесмена е за 15 хил. лева, като е заведен от неговия адвокат в Софийския районен съд. "Ако спечеля делото, в което съм убеден, ще даря парите за благотворителност", зави Ковачки.

Повод за заведената искова молба е пресконференция в централата на БСП от 22 август 2019 година, на която Добрев коментира Ковачки и говори за монопол на енергийния пазар на фирми, свързани с бизнесмена. В исковата молба са цитирани думи на Добрев, с които той приписва на Ковачки търговия с влияние - че с партията му "Лидер" е дал над 50 хил. гласа на ГЕРБ като преференции за евровота, освен това обявява, че "в империята му работят бели роби на ниски заплати", и го нарича "бизнесмен от Сейшелите". Според Христо Ковачки, тези твърдения са посегателство върху честта, достойнството и доброто му име.

В същото време зам.-председателят на БСП не се отрича от думите си. "Стоя зад всяка казана от мен дума. За мен е "чест" олигарх да ме съди. Благодарение на тази пресконференция стана ясно защо малките и средните производители плащат толкова скъп ток и стана ясно, че у нас се горят боклуците на Европа. Не е тайна и това, че трима служители на Ковачки са депутати от ГЕРБ. Нормално е, когато дължиш милиони на държавата и тя не взема мерки да си ги прибере, олигархът да вземе мерки срещу този, който говори публично за нещата", коментира Добрев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във