Параграф22 Daily

§22 Новини

КПКОНПИ поиска 2 млн. лева от сина на Миню Стайков

Антикорупционната комисия внесе иск за 1 990 673 лева срещу сина на Миню Стайков - Стайко. Финансова ревизия е установила драстично разминаване между легалните му доходи и притежаваното имущество, а това е дало основание на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) да внесе иск за конфискация на имуществото на Стайков-младши, съобщават от Комисията.

Освен апартаментите му, антикорупционната комисия е предпочела да запорира само една от фирмите му - "Рент лукс мобил", с което останалият бизнес на Стайко Стайков остава незасегнат.

Миналата седмица Стайко Стайков беше задържан за 72 часа, след като отказал да бъде проверен от полицаи. Стайков-младши беше заварен в брониран автомобил с въоръжени мъже, а обяснението му пред органите на реда било, че е тръгнал на автостоп към Айтос и така се озовал в бронирания джип. Желанието му било да пътува с влак, но променил решението си.

Неговият баща - Миню, остава в ареста, където очаква началото на делото за източването на европейски земеделски фондове. Той е със запорирани имущество и активи за 134 млн. лв. от КПКОНПИ.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във