Параграф22 Daily

§22 Новини

КПКОНПИ запорира 134 млн. лева на Миню Стайков и още девет души

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество съобщи днес, че е запорирала имущество на Миню Стайков и още девет души на обща стойност над 134 млн.лева. В съобщението си КПКОНПИ посочва, че след уведомление от Специализирана прокуратура е образувала производство по ЗПКОНПИ срещу Стайков. Допуснати са обезпечителни мерки върху имущество на Стайков и девет свързани с него лица на стойност над 134 милиона лева.

Миналата година спецпрокуратурата повдигна обвинения на собственика на "СИС индустрийс", "Винпром - Карнобат" и "Топаз мел" Миню Стайков за участие в организирана престъпна група за продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари, както и за укриване на данъци за над 1 млн. лева. Обвинени бяха още седем души, сред които синът му Стайко Стайков, както и синът на кмета на Карнобат Иван Димитров.

До обвинението се стигна след акция на спецпрокуратурата в офисите на "Винпром - Карнобат", "СИС индустрийс" и "Топаз мел". Разследването срещу бизнесмена стартира след като през юли м.г. в Карнобат бе разкрита нелегална фабрика за цигари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във