Параграф22 Daily

§22 Новини

КПП завардиха областните градове, извиха се километрични опашки

Областните градове се събудиха тази сутрин с контролно-пропускателни пунктове заради по-строгите мерки и ограничения в придвижването, които влязоха в сила от 21 март. Мерките бяха обявени вчера след решение на Оперативния щаб за борба с разпространение на заразата от коронавирус и въведени със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Около Областните градове бяха разположени КПП-та и преминаването през тях става само с основателна причина и документи. До вторник се дава отстрочка за работещите в други градове и ежедневно пътуващите до работното си място да се снабдят със декларация от работодател.

Километрична опашка се е натрупала на АМ "Тракия", предизвикана от засилените мерки, които държавата въведе с цел ограничаване на разпространението на COVID-19, съобщава БГНЕС. Полицията проверява лични карти, както и издадени бележки от фирми за месторабота на водачите на превозни средства.

В София в края на "Цариградско шосе" и в началото на магистрала "Тракия" пункт все още няма, съобщи Нова телевизия тази сутрин. Още в полунощ обаче изходът към "Струма" беше затворен, а автомобилите, които влизат и излизат от града подлежаха на проверка.

На входа и изхода на Бургас към автомагистрала "Тракия" също са се образували километрични опашки и в двете посоки. Общо 11 КПП-та са разположени на територията на областта. На сайта на община Бургас беше публикуван и списък с КПП-та. Пловдив също е под пълна блокада. По всички 13 входно-изходни артерии са изградени КПП-та. На пътя към Карлово, Хисаря и на АМ "Тракия" са се образували километрични опашки и от двете страни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във