Параграф22 Daily

§22 Новини

Крадци масово режат оградите на къщите в "Драгалевци", 6-то РПУ нехае

Крадци масово режат оградите на къщите в квартал "Драгалевци", но полицията отказва да отиде на място и да провери случая. За това алармираха жителите на квартала пред Нова телевизия. За една нощ всички огради по една от улиците в квартала са нарязани, за да могат крадците да си проправят по-лесно път от една къща до друга, а и да избягат по-лесно. Имало е и случай на отровено домашно куче. Собственикът му е чул, че е лаело до около 4 ч., а след това е престанало. На сутринта го е намерил мъртво.

Крадците са задигнали последните 35 лева на възрастно семейство. Тяхната ограда също е била прерязана.Апашите са влезли през прозореца, взели са парите и просто са си отишли. След това са тръгнали към хранителния магазин. Собственикът ги е видял на охранителните камери. Били са двама с качулки. Взели са цигари и са си тръгнали. Охранителите от СОТ са били там на третата минута, но крадците са се оказали по - бързи.

Екипът на полицията е пристигнал на мястото на престъплението след 20 минути. Униформените обяснили, че със 7 литра бензин охраняват "Симеоново", "Драгалевци" и "Бояна" и не им стигал ресурсът за всичко. Хората пък се оплакват, че каквато и кражба да стане полицията не отива в квартала и съветът им винаги е един и същ: „Подайте жалба в районното“.

Потърпевшите събират подписка с искане за засилено полицейско присъствие в "Драгалевци".
 
Началникът на сектор "Кражби" към СДВР Александър Пецов обаче не се ангажира да каже дали полиция ще отиде на място. Той посъветва хората да следят за съмнителни автомобили и лица като превантивна мярка срещу крадците.

Facebook logo
Бъдете с нас и във