Параграф22 Daily

§22 Новини

Крадци задигнаха 65-килограмов сейф за 30 секунди

Бандити задигнали касата на фирмен магазин. Става дума за офис в жилищен комплекс в столицата. 65-килограмовият сейф е изнесен за малко над 30 секунди. Представителят на фирмата Янко Сиджимов разказва, че вратата е била разбита с голям чук. „В 1.43 часа, трима маскирани паркират автомобил пред офиса и разбиват вратата. Регистрационният номер не се вижда. Все пак сме взели записи и от съседни сгради, но ще е трудно да го видим”, казва той пред NOVA.

Вижда се, че действат с голям чук. След първия удар охраната на комплекса се намества и сигнализира охранителната фирма на сградата. Според Янко крадците са били подготвени и са знаели какво търсят. „Живущите казват, че са чули силен трясък, като някои от тях дори реагират и слизат веднага”, казва управителят на фирмата. Според него прави впечатление, че крадците идват целенасочено към чекмеджето с парите. Чувал се и разговор, в който те дискутирали въпросната каса.

Янко Сиджимов разказва, че полицията е съдействала по много добър начин и са събрани много записи от камерите в близост до комплекса.

Facebook logo
Бъдете с нас и във