Параграф22 Daily

§22 Новини

Крадец на жици изгоря жив до електрически стълб в Самоковско

Мъж загина при опит за кражба на съоръжения на ЧЕЗ. Рано тази сутрин служители на компанията бяха сигнализирани от органите на реда за инцидента, станал в близост до село Гуцал, община Самоков. Тялото е открито със следи от тежки изгаряния до електрически стълб на ЧЕЗ, съобщават от пресцентъра на компанията.

При извършената проверка е констатирано, че мъжът се е качил на стълба и е направил опит да открадне проводници под напрежение. През последните години кражбите и увреждането на национални инфраструктурни обекти не само нанасят щети за милиони левове на редица ютилити, комуникационни и транспортни компании и икономиката на страната като цяло, но се превръщат във все по-голяма заплаха за сигурността и безопасността на българските граждани и застрашават човешки животи – както на извършителите на посегателствата, така и на невинни хора.

ЧЕЗ противодейства според възможностите си на кражбите на съоръженията от електроенергийната инфраструктура. За да се постигнат желаните резултати обаче са необходими законодателни промени, по-строги наказателни мерки и по-стриктен контрол от страна на компетентните органи. ЧЕЗ призовава посегателствата над елементи от инфраструктурата да бъдат третирани като престъпления срещу националната сигурност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във