Параграф22 Daily

§22 Новини

Крадливата счетоводителка Моника пак забърса пари

Асеновградска счетоводителка е заплашена да влезе в затвора, след като вече има условна присъда за 30 000 лева отклонени осигуровки на клиенти. Бившата собственичка на счетоводна кантора Моника Петкова (54 г.) пак е клиент на прокуратурата за присвоени пари, този път над 3500 лева, дадени срещу разписки от собственик на фирма, пише "Марица". Районна прокуратура наскоро е прекратила разследването с мотива, че има дефицит на доказателства, съдът обаче върна делото и разпореди разследването да продължи.

Години наред собственик на еднолична фирма ползвал услугите на Моника да му внася с платежни нареждания социални и здрави осигуровки. През 2011 година внезапно разбира от личната си лекарка, че има невнесени здравни осигуровки за повече от 6 месеца. После лъснало, че са му били "спестявани" и социалните осигуровки. За капак през 2013 година отнесъл и наказателен акт за просрочена декларация за закриване на фирмата си. Изходът бил единствено жалба до прокуратурата.

През октомври 2013 година Моника получи присъда от година и 10 месеца с 4 г. изпитателен срок за това, че в продължение на 9 години е отклонявала пари на други клиенти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във