Параграф22 Daily

§22 Новини

Край язовир "Цонево" пияни бракониери се опитаха да прегазят инспектори на ИАРА

Служители на ИАРА-Варна засекли с бинокли нарушителите в язовир "Цонево". Те изчакали бракониерите да извадят от язовира мрежите и ги проследили до автомобил, собственост на един от закононарушителите. Инспекторите видели как бракониерите прибират  мрежите в багажника. Служителите на ИАРА препречили пътя на закононарушителите със служебния си автомобил и сe легитимирали със служебни карти с цел  да извършат проверка.

Шофьорът, във видимо неадекватното и нетрезво състояние, в стремежа си да избяга от местонарушението по най-бързия начин, потеглил с автомобила си и направил опит да блъсне инспекторите. Бракониерът изгубил контрол над превозното си средство и се удря последователно в няколко дървета. Накрая инспекторите на ИАРА успяват да изземат средствата и уредите, с които е извършено деянието, а нарушителите успяват да избягат покрай гористата местност около язовира.

Бракониерите са заловени от полицията след подаден сигнал на тел.112. Освен глобите за незаконен улов и конфискацията на лодката и всички риболовни принадлежности, ще им бъде повдигнато обвинение  и за опит за убийство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във