Параграф22 Daily

§22 Новини

Кралицата на ъндърграунда почете Петър Петров - Патерицата

Известната певица Елена Чаушева и пловдивската бизнесдама Диана Богданова, наричана още "кралицата на ъндърграунда", почетоха днес паметта на застреляния преди 17 години бивш съдружник в "Клуб 777" - борецът Петър Петров - Пешо Патерицата, който умря на 33 годишна възраст.

Точно 17 червени рози, 17 свещи и некролог бяха поставени на мястото. "Много ми е тежко, отиде си един прекрасен човек", каза Елена Чаушева, която всички смятат за духовната майка на бившата "седмица". През 1996 г., за да засвидетелства любовта си към певицата, Патерицата прави грандиозен концерт на стадион "Локомотив" в Пловдив, на който идват 15 хиляди души, напомнят жълти медии.Сред гостите са били Лили Иванова и Чочо Владовски. Всяка година на този ден певицата заедно с Диана посещават лобното място.

Патерицата бе застрелян на ул. "Кичево" в квартал "Кючук Париж" в Пловдив на  днешната дата преди 17 години. Около 20,15 ч излиза кола с двама килъри и започват да стрелят по джипа му. Шофьорът оцелява, но Патерицата е убит с три куршума в главата. Авторът на престъплението и поръчителите не са разкрити.

Няколко са версиите за убийството на бившата “седмица”, една от които е интереси в курортния комплекс в Пампорово. Патерицата, заедно със съдружника си Николай Чилингиров, притежават по това време малък хотел и участие в дискотека “Бедрок” на хотел “Рожен”. Другата версия е, че Патерицата се е замесил в контрабандата с цигари за Русия. Още докато е бил жив Жоро Италианеца, двамата са се занимавали с търговия на цигари. След смъртта му Патерицата е продължил бизнеса. Като възможни версии за покушението полицаите сочат и канали за наркотици, и рекет по магистралата до Свиленград, но засега няма доказателства за това. Заговори се, че пръст има и страховитият автокрадец и килър Ганчо Въчков-Ганеца, но това така и не бе доказано. Ганеца бе убит в престрелка с полицаи.

Съоснователи на криминалната групировка „Клуб 777" са Петър Петров - Патерицата (застрелян с калашник в Кючука), Георги Калапатирев - Италианеца (застрелян на Гребния канал), Стоян Ненчев - Цеко, Николай Чилингиров, а президент - Валери Димитров. По-късно Димитров се замеси в бизнес скандали около фалиралата „Кристалбанк". Негов бе и обраният през 2009 г. обществен трезор на ул. „Княз Борис І" в София. Валери Димитров бе близък с Юри Галев, известно време спонсорираше „Локомотив" (София), влезе и в хазартния бизнес. Но като цяло се провали. „Седмиците" влизат в остри разпри с другата мощна групировка - ВИС-1 на Георги Илиев, които доста често се увенчават със стрелба. В началото на 1996 г. „Клуб 777" се разпада.

Facebook logo
Бъдете с нас и във