Параграф22 Daily

§22 Новини

Кредитен експерт с наложена „пробация“ за документни престъпления

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Козлодуй и защитата на подсъдимата Н.Д., обвинена за извършено от нея престъпление по 309, ал. 1, вр. чл. 26 от НК.

На 19.06.2017 г., в офис на търговско дружество в гр. Козлодуй, в качеството си кредитен експерт по договор за сътрудничество с „П.к.Б.“ ЕООД, Д. съставила неистински частен документ – договор за потребителски кредит. Страни по него били - клиент, солидарен длъжник и кредитор. Подсъдимата Д. положила подписи от името на солидарния длъжник – П.Г., след което употребила този документ като доказателство, че съществува правото клиентът да получи кредит в размер на 2000 лева. По този начин Г. поел задължението солидарно да върне сумата по него, както и да погаси всички задължения във връзка със сключения договор и общите условия към него.

Освен това същият ден Н.Д. съставила други неистински документи, полагайки подпис вместо П.Г., а именно - споразумение за предоставяне на пакет допълнителни услуги, искане за отпускане на потребителски кредит и декларация във връзка с обработка на личните данни.

Подсъдимата Д. се е признала за виновна и се е съгласила да й бъде наложено наказание „пробация“ за срок от десет месеца, включваща следните мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител.

Facebook logo
Бъдете с нас и във