Параграф22 Daily

§22 Новини

Кремъл с хедж-планове срещу възможно ембарго върху операции с долари

Говорителят на руския президент Дмиитрий Песков обяви, че в Русия се разработват планове в случай, че САЩ забранят на банките да извършват транзакции в долари. "Руските власти разработиха планове за минимизиране на последствията в случай, че САЩ наложат забрана на руски банки да извършват някои транзакции в долари", съобщи пред журналисти Дмитрий Песков.

„Има планове за хеджиране на рисковете и за минимизиране на последствията от такива непредвидими действия“, обясни говорителят на Кремъл. Така той отговори на въпросите дали Москва разработва планове в случай, че САЩ блокират някои транзакции в долари. "Още веднъж повтарям: ние последователно призоваваме САЩ да се въздържат от провокативни действия и да се въздържат от ескалация на напрежението на европейския континент“, подчерта Песков.

В същото време той отбеляза, че „Кремъл, разбира се, е загрижен, тъй като санкционното поведение на САЩ е абсолютно непредвидимо, САЩ запазват своята непредсказуемост на международно ниво в това отношение“.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във