Параграф22 Daily

§22 Новини

Криминалист с ключови показания по делото за пребития до смърт Ники

Криминалист от Областната дирекция на МВР във Враца даде ключови показания по делото за убийството на 16-годишния Николай Димитров. Николай Георгиев, който е работил по случая с побоя над момчето, беше един от призованите свидетели на поредното заседание днес, пише "Конкурент".

Александър Йолашки, един от свидетелите по делото и познат с тримата подсъдими, е разказал пред полицая за побоя във фаталната нощ. По думите му, разпитът е продължил около 4 часа в областната дирекция, където Йолашки се явил сам. По думите на Георгиев той бил притеснен за себе си, а на самия разпит дори се разплакал. На няколко пъти е повторил хронологията на събитията без разминавания.

Според разказа на Александър Йолашки, който беше пресъздаден от полицая, той и Ивайло Миланов – Акулата са били заедно в нощното заведение, пред което става побоят. Йолашки останал при Иван Каменов – Цофъра на входа, където е бил на смяна като охрана, а Ивайло е слязъл в заведението. Между него и Николай Димитров възникнал конфликт. Малко по-късно Ивайло излязъл и казал пред Каменов и Йолашки, че ще става бой. 16-годишният Николай Димитров също излязъл от заведението.

Отново по думите на Александър, които бяха преразказани от криминалиста, Николай Димитров е посегнал пръв на Ивайло. Тогава самият Йолашки и Каменов се намесили, за да ги разтървават. Ивайло Каменов ударил няколко шамара на Николай, а Йолашки дръпнал Акулата.

Криминалистът обобщи, че по думите на Йолашки и тримата са участвали в побоя. На въпрос, отправен от адвокатите на подсъдимите, дали самият Александър Йолашки е участвал също, полицаят даде отрицателен отговор, като поясни, че това не му е споделял по време на разговорите с него.

Александър Йолашки е обяснил пред криминалиста, че има опасения за себе си от евентуална саморазправа на трети лица. Именно заради това служителят на областната дирекция е провел разговор с другите разследващи полицаи и наблюдаващия тогава прокурор, Йолашки да стане защитен свидетел по делото. До това обаче така и не се стигнало.

По искане на защитата на тримата подсъдими в съдебна зала бяха призовани 7 лица от МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца, където Николай Димитров е постъпил първоначално за лечение. Лекарите Емилиян Кюркчийски, Тихомир Донов и Емил Иванов ще дадат точни обяснения пред съдебния състав за времето, в което Николай е бил в здравното заведение. Останалите четирима свидетели също са служители на болницата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във