Параграф22 Daily

§22 Новини

Криминалисти на РУ - Ловеч иззеха 147 кг марихуана

В хода на проведена специализирана полицейска операция на 18 септември в наркооранжерия в с.Дойренци служители на РУ – Ловеч откриха 147 кг марихуана във вид на зелена листна маса.

В имота полицаите са се натъкнали на инсталация и солидна оранжерия от дървена конструкция, покрита с полиетилен и мрежа от всичките страни. При проверка в нея се установени 46 растения от рода на конопа с различна височина, варираща от 160 см до 240 см. Всяко едно растение е било обградено от метална скара и с изградена вентилация и капково-поливна система, свързана с геран извън имота.

В  къщата е открита стая - сушилня с изградени дървени стелажи, с остатъци от суха зелена тревиста маса по тях, а  в друго помещение е установен мобилен гардероб - инкубатор, оборудван с отоплителна и вентилационна система, пригоден за отглеждане на култивиран разсад.

В имота, в момент на полагане на грижи за насажденията, е установен 64-годишен мъж, който е задържан за срок от 24 часа  и предстои привличането му в качеството на обвиняем и повдигане на 72- часова мярка "задържане под стража".

Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура - Ловеч.

Facebook logo
Бъдете с нас и във