Параграф22 Daily

§22 Новини

Криминалисти на Варна разкриха две оранжерии за отглеждане на канабис

В хода на полицейска операция по линия на наркоразпространението  служители на РУ- Девня разбиха оранжерия  в частен дом в Суворово. Имотът е стопанисван от 45 годишен мъж. Оранжерията е била оборудвана за отглеждане на растения от рода на конопа. Оттам са иззети  25 растения в различен стадий на развитие, апаратура за отглеждане и суха тревиста маса, установена като марихуана.

При последвали действия на полицейските служители в друг имот, стопанисван от мъжа, и обитаван от 24 – годишния му син, било открито още едно помещение, оборудвано за отглеждане на марихуана. Иззети са още 27 растения в различен стадий на растеж и суха теривста маса.  Общото тегло на свежите растения е  2856 грама, а сухата маса е 1920 грама.

По случая е образувано досъдебно производство. Двамата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Повдигнати са им обвинения по чл. 354А, ал.1 и 354В, ал. 1.

Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура в града.

Facebook logo
Бъдете с нас и във