Параграф22 Daily

§22 Новини

Криминалисти от Ямбол установиха авторите на взломни кражби

Осем престъпления бяха разкрити в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места в Ямболска област. Акцията е проведена с участието на служители на районни управления в Елхово, Тунджа и Стралджа.  Установен е извършителят на взломна кражба на крупна сума пари и вещи от частен имот в село Борисово. Сигналът в полицията е получен на 27 февруари.  На място разследващите установяват, че след взлом на три врати и метална каса е извършена кражба на над 40 000 лева, хладилник, декодер за телевизор, ъглова спалня с матраци, два DVD плеъра, 6 тонколони, тоалетка, надуваемо легло и други вещи. Извършен е оглед на местопроизшествието. Действията по разследването са проведени под прякото наблюдение на  Районна прокуратура – Елхово.

Проверени са няколко имота на територията на общините Елхово, Тунджа и Стралджа. В хода на разследването са установени свидетели, които са разпитани пред съдия. Събрани и иззети са множество веществени доказателства, част от отнетите вещи и пари, както и предмети, послужили за извършване на престъплението. В резултат на проведените процесуално-следствени действия са събрани достатъчно данни, че престъпното деяние е извършено от К.М./33 г./  от село Борисово. Той е криминално проявен и осъждан. След извършване на престъплението той се  укрил. Обявен е за издирване, предприети са действия за задържането му. Като съпричастен към извършеното деяние в ареста вече е 46-годишен от с. Маломир. Работата по пълното документиране на престъпното деяние продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Тунджански полицаи установиха трима младежи от Ямбол, извършили поредица от кражби в село Могила. Престъпните деяния са извършени  през изминалата седмица. В хода на работа по случаите е изяснено, че възползвайки се от тъмнината, младежите, след взлом на врати на къщи и стопански постройки са проникнали в шест имота и в автомобил. Предмет на посегателствата им - ел. кабели, електроуреди, инструменти, покъщнина, хранителни продукти и др. Посегателствата са установени със закъснение предвид факта, че младежите избирали необитаеми къщи. Част от инкриминираните вещи и предмети са открити и предадени на разследващите полицаи.

Продължава работата по пълното документиране на случаите съвместно с инспектор детска педагогическа стая при РУ-Тунджа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във