Параграф22 Daily

§22 Новини

Криминалисти от ОДМВР-Бургас откриха мобилна лаборатория за синтетична дрога

При съвместни полицейски действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР - Бургас и Районно управление - Несебър предприели проверка по сигнал за действаща мобилна лаборатория за производство на метамфетамин или «пико». Според информацията, миницехът действал в хотел в Слънчев бряг. След проведено разследване информацията била потвърдена. При акцията, в момент на производство на наркотични вещества, криминалистите задържали трима мъже  -  П.Д. /27г./ от Свети влас и 21-годишните А.Р. и А.С., от Бургас. Намерени и иззети са прекурсори, множество съоръжения и продукти за производство на наркотик - ефедрин, червен фосфор, тулол, йод и др., еднолитрова колба със светлокафеникаво течно вещество, заготовка за производство на метамфетамин, електронна везна, съд от йенско стъклен със светлокафеникаво кристалообразно вещество, реагирало на метамфетамин. Открити са и полиетиленов плик с около 25 грама амфетамин, множество пликчетата със съдържащи светлокафеникаво кристалообразно вещество - метамфетамин.

Според експертите, оборудването и съставните елементи за производството са подбрани така, че при необходимост да бъдат бързо комплектовани и преместени. Тримата младежи са задържани за срок от 24 часа.

В рамките на проведените действия е задържан и К.Ч./39 г./, криминално проявен от Несебър. При претърсване на жилището му в к-с „Стария възел” в Слънчев бряг, са намерени и иззети 18 полиетиленови пликчета с около 20 гр бяло прахообразно вещество, реагирало на метамфетамин, сума от 850 лв., метален бокс и газов пистолет. К.Ч. е задържан за срок от 24 часа.

Работата по двата случая продължават криминалисти от ОДМВР - Бургас и РУ – Несебър.

МВР напомня, че за по-малко от месец на територията на ОДМВР-Бургас бяха разкрити още две лаборатории за производство на наркотици – едната в Несебър – за производство на синтетични наркотици, а втората в Бургас - за производство на марихуана.

Facebook logo
Бъдете с нас и във