Параграф22 Daily

§22 Новини

Криминалисти от ОДМВР- Сливен задържа четирима за отглеждане и разпространение на канабис

Спецакцията по противодействие на производствоо и разпространението на наркотични вещества е проведена на 3 ноември на територията на област Сливен. Действията са осъществени от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, под надзора на Окръжната прокуратура. Иззети са около килограм суха листна маса и 20 растения канабис, голяма сума пари и други предмети, имащи отношение към извършваната престъпна дейност.

В хода на операцията са извършени процесуално-следствени действия в частен имот в сливенския квартал „Речица“. На място са установени четирима мъже – двама на 28 и 31 години от град Сливен, и други двама - на 23 и 24 години от София, всички те криминално проявени. В хода на претърсването от имота и от два автомобила,  ползвани от задържаните,  са иззети около  килограм суха листна маса и 20 растения канабис, 12 000 лева, вещества и предмети, имащи отношение към извършваната престъпна дейност.

Четиримата мъже са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство, а работата по документирането му продължава под ръководството на прокуратурата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във