Параграф22 Daily

§22 Новини

Криминалисти от Пазарджик разкриха добре оборудвана и прикрита наркооранжерия

В хода на предприети действия, служители на сектор „Криминална полиция” при РУ – Пазарджик, са проверили къща в пазарджишкото село Главиница, обитавана от 47-годишен руски гражданин, пребиваващ постоянно на територията на страната ни. В жилището служителите установили изградена и оборудвана оранжерия за марихуана, както и уреди и приспособления за нейната последваща обработка. Помещението за отглеждане на растенията било обособено в една от нишите на къщата и оборудвано със системи за контрол на температурата, влажността на въздуха, вентилатори, различни торове и добавки към почвата за стимулиране растежа и подобряване качеството на марихуаната.

Открити са 152 растения в саксии с височина между 10 и 70 сантиметра, в начален етап на развитие. Намерени са още 1250 грама суха нарязана листна маса, стъклен буркан с около 70 мл масло от марихуана извлечено с помощта на преса. В хода на извършеното претърсване са открити също три старинни монети и керамичен съд, които са незаконно притежавани от стопанина на имота.

Цялата намерена дрога, растения и оборудване са иззети. Мъжът е задържан в ареста на РУ - Пазарджик първоначално за срок от 24 часа.

По случая е образувано бързо производство под наблюдението на прокуратурата в областния град.                

Facebook logo
Бъдете с нас и във