Параграф22 Daily

§22 Новини

Криминалисти разкриха и задържаха извършители на въоръжен грабеж

Оперативно-издирвателните действия стартирали, след като на 10 октомври миналата година в полицията бил получен сигнал за извършен въоръжен грабеж в жилище в кв. „Кръстова вада“. Според първоначалната информация  късно вечерта  четирима непознати, единият от които въоръжен с пистолет, нахлуват в жилище в столичния квартал, връзват със „свински опашки“ млад мъж, отмъкват от дома голяма сума пари, преносим и настолен компютри и 2  мобилни телефона, след което изчезват в неизвестна посока.

След извършения на място оглед и в резултат на продължително и упорито разследване, на 28 април т.г., столичните криминалисти установяват и задържат извършителите на престъплението - мъже на  20, 25 и двама на 22 години. В рамките на проведените множество процесуално- следствени действия на различни адреси на територията на София, обитавани от заподозрените, са иззети  множество вещи и предмети, съотносими към престъпната им дейност и към конкретното престъпление. В процеса на разследването е установено, че фактически  извършители на деянието са двамата 22-годишни, другите двама са разпитани като свидетели.

След доклад на всички събрани материали по досъдебното производство в Софийска градска прокуратура двамата са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 198 от НК и са им наложени мерки „задържане под стража“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във