Параграф22 Daily

§22 Новини

Криминалисти задържаха извършители на телефонна измама

Криминалисти на ОДМВР-Русе, със съдействието на колегите им от ГДНП, задържаха извършител на измама. Разследването е започнало след като възрастен мъж, станал жертва на измамата, е потърсил съдействие от полицията в Русе. Веднага по случая е било образувано досъдебно производство в рамките на което са били предприети оперативно-издирвателни действия.

Криминалистите изяснили, че на 7 февруари тази година, за времето от 12 до 15.30 часа, непознат, представил се за внук на 90-годишния мъж, е провел няколко разговора по телефона с жертвата. Убедил го да му „помогне“с 1 800 лв. -  парите му били необходими спешно за да плати капаро в склад на митници при освобождаване на стока. Двамата се уговорили възрастният мъж да извърши паричния превод  чрез куриерска фирма.

В резултат на професионално проведеното разследване, в което се включили и служители от ГДНП, криминалистите от областната дирекция установили и задържали на територията на Варна 32-годишния извършител на измамата - жител на село Ветово. Междувременно в Русе  е арестувана и 53-годишна жена, също от Ветово, която е изтеглила преведената парична сума от офис на куриерска фирма.

Случаят е докладван на прокуратурата, работата по документирането му продължава. Взетата по измамен начин сума ще бъде възстановена на потърпевшия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във