Параграф22 Daily

§22 Новини

Криминалисти задържаха трима души със 75 000 фалшиви евро

Криминалисти от ОД на МВР - Пловдив задържа трима души - един от Пазарджик и двама от Пловдив с неистински парични знаци - евро. Операцията е осъществена в края на миналата седмица и е наблюдавана от Окръжна прокуратура - Пловдив. Това съобщи днес пред журналисти началникът на отдел "Криминална полиция" комисар Николай Кирков. Той уточни, че и двамата пловдивчани са богато криминално минало. Извършено е претърсване на квартира и автомобил в Пловдив, както и домашен адрес и търговско помещение в Пазарджик, от където общо са иззети 75 000 фалшиви евро в банкноти от по 200 евро.

По думите на Кирков в автомобила в Пловдив са намерени 35 600 евро и в Пазарджик - 39 400 евро. Той уточни, че се очаква да излязат експертизите, от което по думите му ще стане ясно и качеството на копюрите.

По случая е работено от няколко месеца, като преди да бъдат задържани лицата са извършили взломна кражба. От сграда в пловдивското село Плодовито е била отнета каса със 7 200 лева документи, каза още Николай Кирков. Полицейският шеф уточни, че случаят няма връзка с разбитата вчера нелегална печатница за неистински документи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във