Параграф22 Daily

§22 Новини

Кристиян Николов моли за домашен арест и гривна: Няма да шиканирам делото!

"Досега не съм имал възможност да застана пред съда. Искам да използвам тази възможност да изкажа своите най-искрени съболезнования на близките на Милен Цветков. Вече 7 месеца се намирам в ареста и тази медийна атака беше смазваща. Знам какво ме чака. Няма да бягам, да се укривам, да шиканирам делото. Смятам да поема своята отговорност."

Това каза днес Кристиян Николов, който за пръв път се изправи присъствено в Съдебната палата пред състав на СГС, молейки за по-лека мярка за неотконение, пише Клуб Z. Това става, след като вече 2 пъти градският съд и веднъж апелативният отказваха пускането му с по-лека мярка. Тогава обаче той не бе довеждан от ареста в залата. Защитата на Николов днес каза, че всички действия на прокуратурата срещу него са, за да се угоди на общественото мнение. И още - че такива дела свършват много по-бързо и че очевидно обвинението му е било преквалифицирано в умишлено убийство, само за да може да бъде държан в ареста.

Прокуратурата напомни, че, напротив - 3-те вида наркотик, фактът, че при удара се е движел с 99 км/ч и че е виждал от 200 м кръстовището на "Хладилника" без да предприеме нищо, говорят, че "... Е съзнавал, че е налице абсолютно реална възможност да предизвика ПТП и да причини смъртта на някой от другите участници в движението на кръстовището (между другото, в момента на пешеходната пътека е имало 6-има пешеходци, б.р.), което в крайна сметка се е и случило. Извършил е деянието умишлено - с евентуален умисъл, като е осъзнавал какви са обществено-опасните последици", пледира прокурор Иван Кучиев.

Обвинителите поискаха той да не бъде пускан, а самият Кристиян и адвокатите му - да си отиде вкъщи с мярка домашен арест, като бъде проследяван с гривна.

Предстои съдът да се произнесе.

Facebook logo
Бъдете с нас и във