Параграф22 Daily

§22 Новини

Криза със заложници в Сватбаре! Луд държа в плен деца, стреля по полицаи

Четиричасова операция по извеждането от къща на психично болен, обстрелвал с въздушна пушка и замерял с камъни полицейски автомобил и линейка, беше проведена в понеделник в село Сватбаре, съобщи 24rodopi. Агресивността на мъжа се отключила през деня, когато нанесъл побой на баща си и заплашвал хора от селото с брадва и нож, уточнихаха допълнително от полицията.

Сигналът за буйстващия 34-годишен е подаден около 14,30 часа в понеделник. На място е изпратен патрулен автомобил на полицейския участък в Перперек, но поради усложнената обстановка била поискана допълнителна помощ и медицински екип. При пристигането на патрул на РУ-Кърджали и линейка мъжът открил стрелба с въздушна пушка, уцелил и потрошил стъклата на полицейския автомобил, а линейката замерял с камъни.

Със заповед на директора на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов е сформиран оперативен щаб за овладяване на ситуация. Районът около къщата е бил отцепен от полиция, за инцидента са били уведомени ръководството на МВР и прокуратурата в Кърджали.

На място са били изпратени и допълнителни сили – специализираното звено за тактически действия, психолог, служители от охранителна и криминална полиция. След преговори с мъжа полицаите успели да изведат от къщата двете деца, съпругата и бащата, а също и да приберат въздушната пушка. В 18,20 часа неутрализирането на буйстващия мъж приключило успешно. Оказана му е медицинска помощ и е настанен за лечение в психиатричната болница в Кърджали.

Оръжието е на съхранение в полицейското управление. Работата по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във