Параграф22 Daily

§22 Новини

Крум Зарков: Кой ще ни обясни защо ВСС ще има законодателна инициатива?

БСП не смята да води разговори с ГЕРБ за предложенията за нова конституция. Това стана ясно от думите на социалиста Крум Зарков, според когото конституционните промени са без истински мотиви, както и, че "не са рестарт на държавата, а печелене на време и объркване на обществото".

"С кого да влезем в дискусия - с г-жа Дариткова ли? Тя ли ще ни обясни защо Висшият съдебен съвет ще има законодателна инициатива? Никой в света не може да обясни такова нещо, защото го няма никъде. Много хора обаче могат да обяснят защо един кадрови орган и тези, които правоприлагат, а още повече тези, които обвиняват, не трябва да са пряко заети с писането на закона, по който ще обвиняват", заяви Зарков в ефира на bTV.

"Нито г-жа Дариткова, нито г-н Кирилов могат да обяснят защо правосъдният министър ще се занимава единствено с поддръжката на сгради. Да го направим тогава домакин", коментира Зарков. И поясни, че юридически проектът за нова конституция все още не е внесен, като законовите срокове ще започнат да текат едва след внасянето му от 120 народни представители.

Според представителя на БСП дебати по темата за нова конституция трябва да има, но в условия на предизборна кампания. "Да отидем на избори и всяка партия да представи своите виждания - как да се развива нашата държава и дали трябва да има промени в Конституцията", каза Зарков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във